Hete Bliksem met Krisprolls crumble
45 Minuten
5 5 1 0 Stemmen

Hete Bliksem met Krisprolls crumble

Hete bliksem is zo'n herfst gerecht vol nostalgie. Voor de gelegenheid maken we een krokante versie met een crumble van krisprolls en cheddar. Als ik de kindjes mag geloven dan eten we voortaan enkel nog Hete bliksem op deze manier! Teken dat het goed was?


Ingrediënten

Servings: 4 personen

  • 500 gr. Gemengd gehakt
  • 2 el rub

Voor de crumble

  • 30 gr ongezouten boter
  • 2 el rub
  • 130 gr krisprolls
  • 70 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 snuifje nootmuskaat

Voor de rub

  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el suiker
  • 1 el zout
  • 0.5 el gember poeder

Voor de appeltjes

  • 3 appels in fijne schijfjes
  • 1 scheutje bruine rum
  • 1 scheutje cider azijn
  • 2 tl suiker

Methode

  1. Plaats één van de skillets op een hete BBQ (+-210°C) zodat deze kan voorverwarmen.

Voor de appel

  1. Snij de appels in fijne schijfjes en plaats ze op de bodem van een skillet.
  2. Bedruppel met de rum en cider azijn en sprenkel er de kristalsuiker overheen.
  3. Plaats de koude skillet op een hete BBQ (210°C) en karameliseer de appeltjes.

Voor de crumble van Krisprolls

  1. Verkruimel de Krisprolls en meng de boter onder de verkruimelde krisprolls samen met 2 El kruiden, een extra snuifje nootmuskaat en de cheddar kaas.

Voor het gehakt

  1. Meng de kruiden voor de rub.
  2. Voeg het gehakt toe aan de gloeiend hete skillet en bak rul.
  3. Voeg de 2 El kruidenrub toe en laat nog één minuut verder mee bakken.
  4. Plaats het gehakt in de skillet bovenop de appeltjes.
  5. Voeg de crumble van krisprolls toe bovenop het gehakt en plaats het geheel terug op de BBQ tot de crumble krokant is geworden (+-15 min.)

Plaats de skillet op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Comfort gegarandeerd.

Smakelijk!