Deze gezonde salade is perfect voor elk seizoen. De heerlijke smaak van gegrilde halloumi, wat gezonde koolhydraten uit de quinoa en heerlijke stukjes Krisprolls om wat crunch te geven!
Ingrediënten
40 gram quinoa
1 dcl bouillon (kan je maken met een blokje)
2 Krisprolls
75 gram griekse yoghurt
1 tl sesamzaadjes
1 tl olijfolie
5 tl kurkuma
zout en peper
125 gram halloumi
1 ei
handvol sla (gemengde, veld,…)
handvol kerstomaatjes
2 el granaatappelpitjes
Methode
Kook de quinoa in de bouillon en giet hem af
Snijd de halloumi in reepjes en gril hem ondertussen tot hij bruin ziet
Bak ook een eitje in de pan
Snijd de kerstomaatjes
Verkruimel 1 van de krisprolls, dit kan je met de hand of door ze kort in de blender te doen. De andere serveer je er zo bij. Heerlijk om op te eten met wat extra dresssing!
Maak de dressing door de griekse yoghurt, de sesamzaadjes, kurkuma en olijfolie te mengen in een kommetje. Kruid met zout en peper
Haal de halloumi en het ei uit de pan. Voeg de sla, granaatappelpitjes, kerstomaatjes en quinoa op je bord toe. Doe er de de verkruimelde krisprolls over en voeg de dressing toe.