Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree
40 Minuten
5 5 1 0 Stemmen

Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Een heerlijke crunchy Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree. Heerlijk herfstig comfort food, een receptje dat ook weer onder te categorie “meal preppen” valt. Voor de schnitzels, maalde ik de krokante Krisprolls tot grof kruim dat nog eens extra op smaak wordt gebracht met kruiden, zaden & kaas. Geen saaie schnitzel dus maar eentje met de nodige crunchiness & smaak! Doe daar nog een kruidig herfstig pureetje bij op basis van pompoen & zoete aardappel en je hebt een simpel maar o zo lekker comfort food.


Ingrediënten

Porties 4

Voor de schnitzel

  • 4 Kalfslapjes of kalkoenlapjes
  • 70 gr Krisprolls
  • 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 eieren
  • 40 gr bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de pompoen-zoete aardappelpuree

  • 3 sjalotten
  • 1,5 el garam masala
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 800 gr pompoen
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Methode

Voor de puree van pompoen & zoete aardappel

  1. Schil de zoete aardappel & snij in kleine blokjes.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
  3. Kook de aardappelen & pompoen gaar in licht gezouten water.
  4. Eenmaal gaar, giet af en laat goed uitlekken.
  5. Pel de sjalotten en hak grof.
  6. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
  7. Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
  8. Voeg de garam masala toe, roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
  9. Haal van het vuur.
  10. Pureer de gekookte aardappelen met de pompoen en de kruidige gestoofde sjalotten.
  11. Breng verder op smaak met peper & zout

Voor de schnitzels

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de Krisprolls in een blender en maal tot grove kruimels.
  4. Doe in een mengkom en voeg de fijngehakte rozemarijn, oregano,
  5. Parmezaanse kaas, sesamzaadje, peper en zout toe. Meng goed
  6. Neem nog 2 kommetjes, doe in het eerste kommetje de bloem en klop in de andere kom de eieren los.
  7. Haal de dunne kalfslapjes (of kalkoenlapjes) eerst door de bloem vervolgens door het ei en paneer dan in het Krisproll mengsel. Zorg dat het vlees helemaal gepaneerd is. Leg op de bakplaat.
  8. Overgiet de schnitzels met een beetje olijfolie
  9. Bak de schnitzels mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12min in de oven. Draai ze na zo'n 8min bakken. Je kan op het laatste nog heel even de ovengrill opzetten.

Serveer de schnitzels met de puree

Smakelijk